Tradicionalna kuhinja

Među starim tradicionalnim jelima iz Slavonije najpoznatiji
su proizvodi koji se poistovjećuju sa Slavonijom – kulin, 
šunka, švargl, slanina, čavarci, dok su mnoga jela davno 
zaboravljena poput cicvare s krompirom, krkljuš, sekeli-
gulaš, ljeljini dukati,utvajski ražanj, bjeli žganci, hladetina 
ili lučevine, slavonska satrica….to su jela koja svojim 
egzotičnim nazivima prizivaju sjećanja na prošla vremena.

Tradicijska jela svoj nastanak koji je bio uvjetovan 
određenim razdobljem u godini, uglavnom vjerskim običajima. 
U Slavoniji, čiji su stanovnici oduvjek slovili za vrlo pobožne, 
neka su jela nastala u vrijeme kada se postilo. Svedena su 
pod nazivnik ”bezmasna jela”, a u današnje vrijeme, koje za 
većinu znači izobilje u hrani, ta se jela rijetko pripravljaju te su 
gotovo potpuno zaboravljena. 

Tradicionalnu prehranu kao što 
su jela; čobanac,guščji paprikaš, sarma, šaran u rašljama 
trebali bi postati slavonski brand kao autentična, zaštićena jela 
tradicionalne kuhinje s ovih prostora.

Ratarska proizvodnja

Osnovna djelatnost je ratarska proizvodnja s cca 1100 seljačkih gospodarstava na bazi cca 12000 ha oranica (od toga u vlasništvu Zadruge 500 ha).

pročitajte više

Stočarska proizvodnja

Stočarskom proizvodnjom se bavimo u dugogodišnjoj kooperaciji sa seljačkim gospodarstvima od kojih godišnje otkupimo cca 5000 komada svinja i 6 mil. litara mlijeka.

pročitajte više

Kooperacija

Dugogodišnjom suradnjom ostvarujemo ugovaranje proizvodnje sa oko 1100 seljačkih gospodarstava a pored kooperacije značajno je zastupljena i veleprodaja.

pročitajte više